My Beloved Followers

makan-makan time

assalamualaikum.. 

hari ni baru ada mase terluang untuk  update blog..yelah,weekend kan..takde kerja nak buat.so, bila dah ada mase ni, nak ceritalah pasal last week punyer story,tak basi lagi kot ceta ni.hehe..sempena berakhirnya bulan syawal yg mulia hari tue, aku n the geng ni buatlah jamuan makan sikit-sikit.kebetulan pula, aku dan member aku si Ruhil tue baru sahaja menyambut ulang tahun kelahiran yang ke 15 tahun.haha.so, wajiblah diorang kena celebrated kan!














eh, macam terlebih banyak pulak upload..tadi nak tunjuk cikit-cikit jer..haha.tapi takpelah.ape ape pon, kami sangat happy hari tue dan terlampau kenyang sebab makan terlampau banyak.haha.thanks gegirl semua..syg korang!umuahh!


Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

Insomnia Melanda Aku..

Assalamualaikum...

ya allah,stress sangat bila badan penat tapi mata tak boleh tido..macam tue lah yang aku alami tiap-tiap malam sekarang.seksa sangat.adakah aku sedang mengalami "Insomnia" iatu gangguan tidur waktu malam..yes,i am ! bila aku cuba search dalam internet,memang sah!penyakit ni boleh bawak giler tau..
yang effect nye belah siang la..asyik tak bermaya jer,pergi kelas pon mengantuk..

aku dah memang tak boleh buat ape dah.baring sane tak kena,sini tak kena..then,try search kat tenet mane tahu ada  info yyang boleh membantu..search punyer search,aku jumpa ni.! moga ini dapat membantu aku..

Pesakit tak boleh tidur malam eloklah:

1) Jangan minum kopi dan teh langsung

2) Jangan tidur siang

3) Pakai minyak wangi di pakaian dan 32 point di tubuh badan

4) Minum yogurt dan susu selepas Maghrib dan Isyak BANYAK2!

5) Amalkan ayat 11 Surah al Kahfi selepas Solat Isyak. Sila tutup telinga dengan penutup telinga atau bantal kerana tidur ada kaitan dengan telinga.... " fa darabna ala azanihim fil kahfi sinina adada.." Sila tengok maksudnya.... surah al kahfi ayat 11.

6) Selepas Isyak BERNIAT untuk terus tidur.

7) Jangan biasakan tabiat tengok cd / TV / main internet /FB / borak kosong lepas isyak sampai pagi,, 

akanku amalkannya...Ya Allah,bantulah hambamu  yang tak boleh pejamkan mata ni.Kau lenakanlah malam-malamku.kau berikanlah kesihatan yang sempurna kepadaku.
tahap kritikal dah aku rase ni..sampai bawah mata dah lebam-lebam kehitaman..kepala rase berat sampai pening teramat sangat!

anyone yang ade tips atau tahu cara nak menghadapi masalah ni boleh la share dengan saya..saya amat memerlukan dan menghargainya..thanks!


Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

Rumah Terbuka Terakhir...

amboi,macam same pulak tajuk entri aku hari ni dengan tajuk entri Ben Ashari tue kan?hehe.lantaklah,dia kisah dia,aku kisah aku..okey,tadi aku menghadiri rumah terbuka terakhir untuk syawal pada tahun ini..sedih pulak rase bila dah nak habes bulan syawal ni..rase belum puas meraikan dan menyambut kemeriahan hari raya..entah sempat ketidak untuk aku raikannya pada tahun tahun akan datang..ajal maut ditangan tuhan kan..
(tetiba ayat sedih pulak )

tadi pergi ke open house di Damai Perdana, Cheras..makanan die bukan main banyak lagi..tak larat den nak makan semua.huhu.balik balik terus terbongkang tido kekenyangan..




Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...