My Beloved Followers

How I Miss that moment!!


Malam ni cuaca suram... hujan turun dengan selebat-lebatnya... hujan Rahmat barangkali. Alhamdulillah... Asyik panas saja pun tak elok jugak kan. 

Cuaca sejuk... dengar plak lagu-lagu sentimental perghhh layannnn.... Biasanya dengar lagu-lagu slow ni teringatkan kekasih yang jauh di mata... Tapi saya  tidak... hoho....

Tetiba teringatkan kawan-kawan yang pernah bersama-sama melalui kehidupan bersama saya... Kawan-kawan yang pernah singgah mengisi kekosongan hidup saya... Kawan-kawan yang pernah mengisi kesunyian hidup saya... Kawan-kawan yang pernah sama-sama susah dan senang dengan saya...

Ah rindunya!

Rindukan zaman kanak-kanak
main pondok-pondok kat umah jiran sebelah.
main masak-masak..ambil daun-daunan sebagai duit atau sayuran
selagi tak senja tak ingat nak balik
selagi mak tak jerit "balikkkkkkkk!!!" memang tak ingat jalan nak pulang.
silap-silap balik belum solat Asar ,abah dah tunggu depan pintu buat muka bengis..errrrr..hehe



Ahh..rindu pada semuanyaaaaaa!!!!!



Sekarang? Dah tiada gelak tawa kawan-kawan... dah tiada teman sembang... dah takde orang boleh pillow-talk dengan saya... sob sob. Masing-masing dah ada life sendiri. Nak jumpa pun sikit punya susah... Connection hanya terbatas di laman sosial fesbuk...T_T

Korang.... Aku rindu!!!!!!!! Bagaimana kita di kemudian hari? Masih berhubungkah? Kalau aku dah kawen nanti? Dah mempunyai anak?? 

Aku harap persahabatan kita sentiasa kekal.... sampai bila-bila!!!

Jangan pernah lupakan aku.... seperti aku tidak pernah lupa pada semua kawan-kawan ku.....

Friendship Remains... And Never Can End.... !!!

Love you friends!!!

KAWAN
by: In Team


Kawan dihadapan oh indahnya
Kita bersama berkelana

Namun kita jauh di dunia sendiri
Bekalan sendiri Impian sendiri
Meski pun jauh namun kita tetap bersama
Dek ruang yang memisahkan kita



Kawan hidup ini umpama langit yang tidak selalu cerah
Kawan hidup ini umpama awan yang tidak selalu putih
Ingatlah bintang-bintang di langit takkan terus berkelipan
Ingatlah pelangi yang indah pasti akan hilang



Kawan jangan biarkan dirimu seperti rama-rama cantik 

namun akhirnya menjadi perhiasan di dinding
Kawan jangan biarkan dirimu umpama lipan dan kala berbisa 

namun akhirnya menjadi perhiasan di meja tulis

Oh Kawan jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi insan sejagat
Oh Kawan jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita

Menunjukkan jalan demi ummat semesta





























































Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...