My Beloved Followers

Lagi Satu Penyakit Sosial Datang!

Hai..selamat selamat selamat semuanya..

Ok.Tadi saya baru siapkan assigment about penularan gejala baru di negara kita iatu " Gejala Emo".Huh!Lepas satu-satu datang penyakit sosial ni kan..Kalau dulu ada Gothic, Punk,then timbul plak black metal..Subhanallah..apa nak jadi dengan remaja sekarang..takut kan??apa yang kan terjadi kalau hidup kita terus dipengaruhi gejala-gejala songsang ni..erm..

  Masa nak cari bahan untuk siapkan tugasan, terjumpa pasal 'EMO"  ni kat KOSMO!Jom tengok gambar aktiviti yang anggota Emo ini lakukan dan sering diorang amalkan..


                                   ermm..macam-macam diorang sanggup buatkan..
                       

      Haaa..bukan tue jer tau!diorang ni sanggup cederakan badan mereka!Sanggup kelar tangan!!dan jangan terkejut,mereka sanggup hisap darah mereka sendiri!!!ee..takutkan..pelik pun ada..nape diorang buat macam tue..ape yg diorang dapat??sakit adalaaaa..

       Erm,sakit bagi kita orang yang normal ni..tapi bagi diorang,kalau diorang buat semua ni,kelar tangan,hisap darah bagai..mereka akan rasa diri mereka paling hebat dan mereka akan berasa amat puas..ish3x..
   
   


    Ni antara keratan yang saya baca kat KOSMO:-
 
"Antara kegiatan kumpulan Emo ini ialah mereka sering mengadakan pertemuan beramai-ramai di satu tempat dan mendengar muzik beberapa kumpulan yang membawa imej kumpulan Emo dari barat antaranya My Chemical Romance, Jimmy Eat World dan The Promise Ring dari Amerika Syarikat.  Sambil itu, mereka ini akan menghayati muzik yang didengar iatu mesej membunuh diri berdasarkan lirik-lirik lagu berkenaan dan ada sesetengah daripada mereka sanggup mencederakan diri masing-masing dengan senjata tajam ketika mendengar lagu itu.  Antara contoh lirik lagu yang mempunyai unsur perbuatan membunuh diri ialah yang bertajuk “Welcome to the Black Parade”. Nyanyian kumpulan My Chemical Romance dengan liriknya “and though you’re dead and gone, believe me your memory will carry on’ (walaupun anda telah mati, percayalah saya, kenangan anda akan terus kekal).
 Haa, kat sape-sape yang suka kat lagu tue,korang adalah salah sorang dari kumpulan emo!!hehe..xdelah..gegurau jer..But seriusly,i pon suka gila lagu tue tau dan sekarang baru tahu..hehe..dulu main nyanyi jer..lalalala..

ok..tue jer untuk entry kali ni..moga kita semua dijauhi dari gejala-gejala yang tidak sihat dan sumbang ini..:)


p/s:ingat,remaja lah yang akan menentukan masa depan negara kita nanti..





















Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...