My Beloved Followers

Magee Kari Ohhh Magee Kari!!!!

Magee...conform ramai yang suka kan??aku??aku lah peminat setia no 1 Magee di abad ini especially Magee Kari..haha!seriusly,lau aku dapat makan,xmakan nasi pon xpe!


makanan ruji aku..LOL!

Magee ni dah jadi makanan ruji/asas aku dah..hehe..yela,tambah-tambah life kat U kan..lagilaa..student..save bajet kot!hee~

Haaa!ni nak cerita sikit kes magee kari ni..Bila ingat-ingat aku ase macam bodoh pulak aku..

Pada suatu  malam yang hening....(wah,cam tue pulak...) aku tetiba nak makan magee kari ni..nak makan sangat2!!Tapi malas nak masak..so,aku ajak boy aku keluar makan kat kedai..yela,makan kat kedai lagi best dan senang dari masak sendiri..(cakap jela ko tue xpandai masak even magee pon)haha!

Ok!Die pon bawaklah aku yang sedang "mengidam" ni ke Restoran yang selalu jadi kunjungan kami..oraittt!cantekkk punyer cari port nak melantak magee,tup-tup si waitress pon cakap "malam ni semua ada menu-menu yang bergoreng jer dik!"..aduyaaiii ..terus aku ajak boy aku blah..boleh pulak xde kan..

So,kami pun melilau-lilau mencari destinasi seterusnya..Ok!Jumpa kedai  makan yang agak famous jugak area tue..selalu ramai orang..so,conform ada kan..Alaaa..magee jer kot..

Ok..tetiba nak order,si abang pelayan cakap.."magee abes la dik.."..argggghh!!aku da bengang!!Nape susah sangat time aku beria-ia nak makan..So,aku ngan muka ketat redha jer la..Kalau aku terus nak belah jer tapi kesian kat boy aku lapar..die order laa makanan peberet die dan order kat aku mee sup(die cakap ala-ala magee dah)..haha!nak pujuk punyer pasal..

Aku ape lagi..terus buat muka muncung 14 la..nak ikat muncung aku time tue pon boleh kot....memang dah ape aku nak xdapat kan..ape lagi..haha!(bruk betul perangai).

Boy aku pon da sampai xde selera nak makan tengok muka aku cam tue..maybe cuak kot ngan perangai aku!Yela,sape xcuak kan..melampau kot!haha!Kesian die..bukan salah die pon kan.hee~(alaaa,saje jer nak test)hee~.aku langsung xsentuh  makanan yang die order kat aku..tanda protes!xpuas hati!!haha..


ni la penyebab aku merajuk dengan boy aku!!


Lepas tue die terus tolak ketepi makanan die then ajak aku balik..Hahaha..bengong betul aku..dalam keta pon diammmmm jer...masing-masing bengang....

Tue la kan..nak buat camne..aku ni da jenis cam tue..selagi aku xdapat, selagi tue la..tapi kejap jer..pastue ok balik..cam budak-budak..hehehe..da mintak maaf dah pon ngan boy aku..ok sudaaa...hee~Pastue siap cakap kat aku..kalaulaaa nanti aku mengandung mengidam pastue die xdapat cari ape aku nak..mati die kalau aku macam ni..haha!

Lepas tue,keesokan harinya aku terus cari magee kari sampai jumpa!!yeayyy!Finally!!!sangat sedappp!!Taruk ayam,udang,sotong..Perggggggghhhh!!Kaw-kaw punyer!Jilat bibir wa cakap lue!!!!(jilat bibir?)haha!ape2 jer lahh!janji da dapat makan..Wallahuallam..




Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

5 comments:

Nyamuk Terbang said...

tomyam lg sdp
fuhhh

::dEyb:: said...

hihi maggi addict!! :D

susulemakmanis said...

Nyamuk:Tapi kiter lebih gila kari lagi..hee~
Deyb:kan..hehe..mmg suka gler even da tahu die xelok u kesihatan:D

ShahzCudin said...

lama xpekena maggi..

susulemakmanis said...

ShazCudin:yeke??..g la makan..pastue belanjer kiter jgak.hee~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...