My Beloved Followers

Jangan Jadi Bodoh Macam Aku....*%@w#H^!#!!


Hai semua..entry giler panas kali ni kan???aku bukan nak cakap aku bodoh tapi actually nak share kebodohan aku..bodoh la jugak  tue kan??haha

aku nak korang ambik pengajaran atas kisah atau cerita ni...
just nak share..


ok baru baru ni aku ke Majid Jamek,KL jalan jalan cari barang,shopping2 kat situ kan..pastu macam biase la pompuan,mesti bawak handbag lau keluar..
nak dijadikan cerita,aku diseluk saku oleh makhluk bangsat yang aku tak kenali dan aku xsedar langsung..
aku dapati dompet aku dah tak ada..entah time bila die seluk..aku xfaham,aku heran..macamane die boleh seluk,xkan la aku x sedar langsung..tambah tambah kat situ sesak dengan orang..
dalam dompet tu ada kad pengenalan,pelbagai kad bank,lesen memandu ,duit around Rm 150 dan macam macam lagi lah..
lepas aku sedar,aku terkejut giler dan kalut ribut la aku..siyes,aku gelabah giler..ase nak menjerit jer kat situ.pastu,aku amek tindakan pergi buat report polis.




::surat report::


.Mane yang part bodohnya??erm, ok..nak dijadikan cerita,salah satu kad bank yang dalam dompet tue iatu Bank Islam  aku pergi guna kata laluan bufday aku..dah sah sah si penyamun bleh detect bila die tengok ic aku yang ada sekali kat situ kan!bodohhhhhhnyaaa kau sue...dan dan pulak Bank Islam tue bank akaun PTPTN aku..baru masuk pulak tue duit PTPTN,Erm..RM1200 melayang...

so,walaupun pahit,aku telan jua..aku terima semua ni sebab kecuaian aku sendiri.xboleh salah kan sape2.semester ni memang aku susah sikit nak survive sebab kekurangan duit!huhu.pokai!duit habes bagi kat si gila babi tue!ee..geram aku!
erm,ape nak jadi kan..nasi dah jadi bubur..mase lepas kejadian tue,aku seminggu kot nanges!hehe.pastu dah xnak pergi dah Masjed Jamek!trauma!!



p/s :kat sape2 yang guna kata laluan kad bank tue dengan no ic ke,bufday ke..cepat2 tukar!..lau dompet tercicir ke,hilang ke,conform duit korang dlm bank lesap!
jangan jadi bodoh macam aku...

yer,aku percaya ramai yg guna kad pengenalan,bufday mereka sbg kata laluan sebab senang diingat,tap AWAS!duit kite pun senang nak hilang ok!

kawan kawan,family,sanak sedara aku pun ramai bodoh macam aku..tapi bila kes ni jadi kat aku,terus diorang pergi tukar cepat2!hehe.
 pada yang seluk duit aku tue,ko tak kan selamat hidup didunia ni!hidup ko xberkat!!mampus lah ko!!


*ni la pengalaman pahit n salah satu dugaan dlm hidup aku..xpe,aku amek pengajaran n akan lebih berhati hati lagi lepas ni..



Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

10 comments:

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Sabar ye. Mungkin bukan rezeki awk.

khairul akmal bin azman said...

password standard.
111111
123456
888888
654321


hehe..
gua hacker gak.

yanieyeap said...

awk..sabar ye!btw..thx bg nasihat 2..boleh la sebarkan nie!

Leya said...

Erm , sabar laa . Apa2 pun , hati hati dgn penyeluk saku tau .

syafiqakarim said...

err.masjid indai byk seluk saku.
kena hati hati yanggg
password tu jgn guna angka sendiri
bahaya.dah,sabar ye
iqa penah alami.kehilangan beratus2
lepas penat menyimpan

TwIstiEs*meSti Mau* said...

lain kali pinjam rantai beruk..gantung sekali saam handbag..
komfirm selamat..hahaha

Nizam Ijam said...

bahaya2....

fae jamal said...

memang bhya klu guna pswd bufdae..fae pernah ilang card bukan tercicir tapi kena rembat dgn kwn2..pastu fae guna pswd bufdae..memang lesap mcm tu je la..pas pd tuh dah tak pakai pswd bufdae lagi..

Farid said...

kesian kakak.....
bukan bleh mintak bank tolong ban kan kad atm kita ke????

ShahzCudin said...

sabar la ye..bukan bodoh tapi lalai sket..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...