My Beloved Followers

Masih Ada yg Sayang...

 Ok.Entry kali ni just nak share pengalaman yang saya dapat..pengalaman yg sangat2 bermakna...

Baru-baru ni tanggal 22Okt 2011..saya bersama pelajar2  Jabatan Pentadbiran dan Keadilan Sosial UM telah berkunjung ke Rumah Kediaman Keluarga Besar Norlina Alawi..ianya dulu dikenali sebagai Pusat Perlindungan PERNIM Berhad..kat rumah tue,ada dalam 40 orang anak-anak dimana diantaranya ialah anak yatim piatu,anak-anak terbiar..anak-anak  yang dijangkiti AIDS dan sebagainya...ianya dibesarkan oleh Hajjah Norlina Alawi(mama) dan suaminya yang tercinta....
Betapa tabah dan tulusnya mama membuat kebajikan seperti ini...Kami begitu bangga dapat bertemu dengan insan mulia ini...



                                                             Mereka masih kecil...

               Mendengar cerita mama membesarkan anak-anak..sedih,terharu dengar cerita die...

Sedih kami mendengar pengalaman mama membesarkan anak-anaknya..pelbagai dugaan yang ditempuhi..tapi mama terus tabah dan bangkit meneruskan perjuangannya yang mungkin kita semua tidak mampu lakukan..                     

Kami kesana adalah bertujuan utk melatih diri menjadi pekerja sosial yg profesional dan untuk memahami fungsi di rumah itu...seriusly,sbelum sampai,kami excited sangat..xsabar2 nak jumpa adik-adik..

                                                           with Adik Akim & Adik Udin..

                                                           buat aktiviti main puzzle..


                                                                melukis & mewarna

Adik-adik ni semua ceria jer..Agaknye happy dengan kedatangan kami..Pelbagai aktiviti kami lakukan  dan kami semua berkesempatan makan tengahari bersama-sama.Riuh rendah 1 rumah tw!happening sangat!..hehe..

                                                           Lepas kenyang semua.Hehe

                                                       Ada macam family 1 Malaysia x?hehe



Emm,Dah lah upload gambar!..banyak sangat kalau nak upload kat sini..hehe..Tenet pulak slow giler macam kura-kura giler da ni..hehe..Kalau nak tengok another pic,boleh tengok kat My FB ok..:)

Pengalaman yang kami dapat sangat bermakna dan memberi kesedaran kepada kami bahawa anak-anak ini berhak mendapat kehidupan yang sempurna seperti insan lain even nasib mereka kurang bernasib baik...Marilah kita sama-sama membantu mereka,support mereka..hulurkan tangan,ringankan beban..Mereka juga ingin hidup bahagia,sempurna seperti kita..

Diharapkan agar adik-adik disana tetap bersemangat meneruskan kehidupan dengan hati yang tabah..Jadilah insan yang berguna dan balas jasa mama dan papa yang dah banyak berkorban membesarkan dan mendidik kamu semua....

Kepada Hajjah Norlina Alawi(mama)...we all proud of u...Tidak ramai berhati mulia seperti mama...Kamu salah seorang idola ku..

Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

2 comments:

Fatin Mraz said...

nice to meet u in KB..

hope to see each other in each others blog
pasnih.. salam perkenalan dari FM ya.. ;]

susulemakmanis said...

hee~oraitttt..nice to meet u too..salam kenalan dear.=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...