My Beloved Followers

Lame Giler Tak Online!!

assalamualaikum semua..

lame giler xonline..ada laa dalam 2 minggu..sangat busy..sory pada semua yang mencari cari Miss Sue ni.hehe(ad ke yang cari,ade ke yg rindu?)..haha..erm,miss Sue ni ade jer,baik baik jer kat sini cuma busy sangat sangat sampai xde mase nak online..

ok..ari ni ade sape2 puasa x?alhamdulillah pada yang puasa..banyak pahala kalau puasa hari ni tw..
ni ada sikit untuk renungan bersama..


Sunnah berpuasa hari Asyura(10 Muharam):-

“Ketika Nabi sallallahu ‘alaihi wa-sallam datang ke Madinah, maka baginda melihat orang-orang Yahudi berpuasa di hari Asyura, lalu baginda bertanya: hari apakah ini? Mereka menjawab: Ini adalah hari yang baik, hari dimana Allah menyelamatkan Bani Israil dari musuh mereka, lalu Musa berpuasa pada hari itu. Baginda bersabda: Aku lebih berhak terhadap puasa Musa dari kamu sekalian. Maka baginda berpuasa dan memerintahkan berpuasa”. (Hadis Riwayat Bukhari (2004) dan Muslim (1130)

so,miss sue nak ucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua yang berpuasa hari ni..


ok..dikesempatan ini nak ucap salam takziah dekat family Khairul Fahmi(APEK) diatas pemergian adiknya disebabkan oleh demam denggi..Adiknya, Mohd Amirul Izzat Che Mat, yang berusia 16 tahun telah dijemput Allah pada jam 11.30 pagi semalam. Al-fatihah.

Takziah kepada Keluarga Khairul Fahmi.same same lah kita sedekahkan AL-FATIHAH pada arwah..moga rohnya tenang disana..AMIN..

Yang hidup pasti akan mati.

Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

6 comments:

myzamar said...

rmai yg mencari...

cik pinaz said...

dokk tunggu entry baru je ni .. hehe

KinosKoko said...

ada je yg dtg carik entri baru2..hehe

susulemakmanis said...

alalala..terharunyer..hehe..macih sume..:)

fae jamal said...

salam..
fae singgah sini! :D
al-fatihah buat arwah adik apek...

Farid said...

yay....u are comeback

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...