My Beloved Followers

Cinta Elysa

assalamualaikum peeps!
peace^_^

tengah buat ape erk?mesti tengah skodeng2 blog kiter ni..eee,tak malu..hehe.gurau jer!ok,belum terlambat rasenya untuk aku nak bercakap pasal  ceta yang agak famous dimana mampu menjadi tontonan seluruh rakyat Malaysia,ceta ape??semestinyalah, cerita CINTA ELYSA.

entri kali ni ditulis sebab baru lepas layan cerita ni.hehe..asyik tengok jer memanjang!feeling kot!siap download all episode.hehe.So,tetiba datang mood nak update blog pasal cerita ni.


Aku percaya,rata-rata dah tengok!memang best ceta die!jalan cerita yang menarik!awesome!sebelum ni,aku tak berapa gemar melayan ceta melayu ni,tapi Cinta Elysa ni lain..first time tengok,terus melekat!tak pernah miss kot.

Seriusly,suka tengok Fasha dalam ceta ni..ayu,comel,lemah lembutttt jer. Si Johan pulak buatkan aku feeling in love dah dengan dia sekarang!lakonan yang ditunjukkan tersangatlah mantop.nampak real!kalau dulu,aku sangatlah geram,menyampah tengok dia berlakon dalam JUVANA sebab watak Botak yang dia bawak very annoying!jahat nak mampos!geram nak sepak laju-laju.hee~but,since layan Cinta Elysa,oh my!u r my hero babeh!dah jadi sayang kamu ketat ketat.lala

::ni aku nak share sinopsis die::
Cinta Elysa mengisahkan dilema yang dialami oleh Aril lakonan (Botak Juvana) yang terpaksa menjalankan tanggungjawab menjaga ibu saudara dan sepupu-sepupunya yang membenci dan memusuhinya. Watak ibu saudara yang benci sangat kat Aril dipegang oleh Zila Bakarin dan sepupunya yang perempuan nama Elysa ( lakonan Fasha Sandha).
Jasman bapa saudara kpd Aril ni mahu Aril menjaga dan memastikan keselamatan anak anak nya sebelum dia meninggal dunia, dia dah pesan kepada Aril supaya menjaga anak anaknya hingga mereka tamat pengajian. Aril ni seorang yang samseng dan dia dianggap pemuda bermasalah dan dibenci oleh ibu saudara dan sepupunya. Jadi dalam keadaan dia dibenci dia terpaksa menjalankan tanggungjawab besar tu walaupun terpaksa berdepan dengan ibu saudaranya yg jadi penghalang.
Walaupun Aril ni nampak jahat dan liar tetapi dia dalam diam menaruh hati dan mencintai sepupunya Elysa…(heheh dalam hati ada taman gitu..seronok kan melihat Botak bercinta pulak kali ni ). Oleh sebab cinta yg kuat kepada Elisa lah Aril masih duduk di rumah tu walaupun dibenci oleh mak saudaranya hari – hari. Elysa pada mulanya tak suka kat Aril, almaklumlah , Aril ni samseng..lagi mau tanya!? ( skrip Johan dalam Cinta Elysa) namun begitu lama kelamaan dia melihat Aril ni baik dan selalu melindungi dia dari diganggu oleh lelaki lain maka berputik la sayang dia kat Aril..
Kisah menjadi panjang lagi, apabila ibu saudaranya menghalau Aril keluar dari rumah, dan waktu itu, Aril nekad membawa bersama Elysa. Aril menjalani kehidupan samseng untuk menyara diri dan Elysa. Elysa tak suka Aril hidup mencari rezeki cara tak elok. Elysa nak Aril cari kerja yang halal dan menjalani kehidupan yang baik. ( Botak botak…ni mesti tak insaf ni buat kerja samseng, kena masuk sekolah budak nakal lagi le ni heheh) . Demi cintakan Elysa, Aril cuba berubah dan mencari rezeki yang halal dan dia menerima segala nasihat dan teguran Elysa.


tarikan cerita ni pulak salah satunya ialah lagu temanya ialah lagu peberet aku.Lagu KISAH DONGENG by STACY..best!


ok.tu jer.nak layan TENTANG DHIA lak..baru siap download!(even nak exam,sempat lagi..adoyaiii)

Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

4 comments:

IMANSHAH said...

macam ramai yg dok tulis kat FB..saya tak tengok

susulemakmanis said...

tengokla!xrugi layan..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui tgktime lgu stacy aje..leh gitu??hikhik..

cik pinaz said...

tentang dhia x sempat tgk smpai habis la .. huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...