My Beloved Followers

Ghost Rider 2!!

hai semua!
erm,dah lame sue tak udated blog!agak busy sedikit..dalam busy tue,sempat jugak pergi tengok wayang..hehe!okay nak tanye,bila korang last tengok wayang dan cerita ape???kalau sue,semalam sue pergi tengok cerita Ghost Rider 2!best giler ceta die,awesome!tak rugi kalau korang tengok.ni sambungan kepada Ghosr Rider.tengok yang 3D punyer lagi!hehe.aksi aksi yang dipertontonkan sangat menarik.sampai kite yang tengok ni pon rase macam nak ikut beraksi same!hehe

kalau korang belum tengok lagi,pergilah..sure syok layan!berbaloi beb..

erm,kalau sue,sue lebih suka layan cerita cerita hollywood ni..bukan ape,ceritanya banyak memberi pendedahan kepada kita tentang banyak perkara,boleh bukak minda kita.so,banyak ilmu yang kita dapat.tak payah la dok layan ceta cintan cintun jer kan.hehe



Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

uwaaaaaa!!sedihhhhhhhhhhhhhhh...awak,sory3x!

hai everyone..
^_^

hari ni tanggal 14 Februari..hari ape???hari untuk menyambut Valentine bagi sape sape yang tak reti bahasa,yang takde pegangan agama yang hanya tahu nak berseronok semata mata.tak payah lah nak sambut benda yang haram tue kan..tak payah nak berkasih sayang sangat..dah cemuihh orang cakap yang kita sebagai umat islam haram sambut valentines tapi kalau tak nak dengar jugak tak taulah.padahal hari Valentines ni disambut kerana paderi kristian berjaya memurtadkan sejuta orang islam,kite pulak elok elok je sambut,bodo!bagi aku,tiap tiap hari adalah hari untuk berkasih sayang..tiap hari sayanggggggggg(ala,macam iklan Fair&Lovely tue)hee~

okay,bukan nak cerita pasal valentines day ke ape,bukan nak berceramah bagai macam Ustaz Azhar Idrus tue but nak cakap yang ari ni aku frust,marah,sedih,berserabut giler.handphone yang my boyfie bagi mase bufday aku last year dah jahanam!damn!!masuk air!!adoiiii,sayang kot handphone tue,yela orang tersayang bagi kan..die bagi handphone Sony Vivas Pro.hepy giler kot mase die bagi tue.tapi..sayanggg..uhukkk!sory tak jaga barang awak bagi baik baik..saya cuai,saya tak cermat..tapi saya nak awak tahu yang saya hargai segala pemberian awak walau tiada harga 1sen sekalipon..saya tak sengaja..please maafkan saya.

hari ni puas aku nanges,asyik nak marah jer,stress,tension.kepala berserabut giler!Cuak kot!24jam fikir pasal phone tue..tadi dah bagitahu my boyfie,nasib dia tak marah dan die memahami..yela,takkan nak marahkan..kata sayang..hehe!lagipon,aku tak gila la nak rendam phone dalam air!die pulak yang pujuk pujuk aku suruh bersabar..die cakap nak try baiki handphone tue kat kedai tak pon cari yang lain!!yeayyy!iphone 4S yer b??hehe..


erm,tapi memang terbukti yang handphone yang canggih manggih ni kualiti die rendah jer,sekali terendam air,sekali terhempas terus jahanam!harga kemain mahal tapi hampeh!better lagi tepon yang murah murah macam Nokia 3310 dulu,baling anjing pun still ok kot!nak sms pon best jer jari jemari ni menaip.

ok,tue jer..nak jampi serapah,tiup tiup sikit handphone tue kot kot nak jadi balik.bye!



Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

Nak Slim Balik!!!

assalamualaikum..
^_^

Baru lepas balik main futsal.sekarang,hobi aku petang petang adalah untuk beriadah.kasi keluar peluh sikit.yelah,berat badan dah naik giler kot!dah bulat macam doraemon!dan yang paling ketara perubahan yang aku rasa sekarang adalah perut aku macam buncit semacam jer!adoiiii!malu kot...

sekarang,aku mengaku yang aku malu untuk berhadapan dengan orang..rase rendah diri jerr!seriusly,aku tak suka perubahan pada badan aku ni..kadang kadang member asyik panggil aku "gemuk","bumper besar" jer!demm!!!aku tahu diorang bergurau,tapi aku sentap kot!baru aku rase sekarang bagaimana perasaan orang orang yang berbadan besar bila diejek..sedih kot!aku pernah menangis dalam toilet sorang sorang sebab tak suka orang panggil aku macam tue!tak suka!tak suka!korangggg,jagalah hati kami ni sikit..walaupun badan kami besar,hati kami ni kecik..

walaupun ramai jugak yang cakap aku ni takdelah gemuk sangat cuma montel jer,tapi aku tetap rase aku ni gemuk!emm,jeans jeans,tshirt bagai dan ketat ketat dah.uwaaaa!nak slim balikkkkkkkk!tapi walau ape ape pon,aku tetap bersyukur dianugerahkan tubuh badan yang sihat..takpe,aku akan jaga pengawalan makanan  aku nanti dan amalkan cara hidup sihat untuk menghalang berat badan dari naik dan naik lagi.kena diet sikit,kalau tak,jadi tong drum lah aku..sob sob sob!

tapi aku bukan taksub sangat nak kurus,bukan tak bersyukur dengan apa yang ada cuma tak salah kalau kita nak menjaga tubuh badan kan.nak diet tue,jangan la diet hangat hangat tahi ayam jer(pesan untuk diri sendiri) dan paling penting jangan berputus asa.
korang,jangan salah amalkan diet dan jangan terlampau obses nak kurus tau!yang penting,tubuh badan kita sihat walafiat sepanjang masa.


p/s:korang,kalau ada tipss untuk kurangkan berat badan dengan berkesan share la kat sue..sharing is caring right..sue tengah bersemangat nak jaga badan nie.mohon tips please!!














Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

result dah kuar!

salam olls!
^_^

Dalam kesibukan menjalani aktiviti di Kem Feseni ni,sempat lagi update blog kejap.hehe.oyeahhh!result dah keluar hari ni..keputusannya memberangsangkan la jugak.meningkatla sikit dari semester lepas kan..tapi aku tak kan mudah berpuas hati..nak usaha lagi untuk dapat yang lebih baik lagi nanti.insyaALLAH..tinggal berapa sem lagi untuk aku tamatkan pengajian ijazah sarjana aku ni..kadang kadang timbul rase cemuihhhh dan cuak dah study,rase mcam dah tak nak dah baca buku,exam,test,assignment bagai but aku kena kuatkan semangat dan selalu tabah menjalani hari demi hari sebagai seorang pelajar..

mase exam baru baru ni,aku takut sangat..semua killer paper,but thanks God!dengan izinNYA,takde paper yang kena repeat dan resultnya alhamdulillah okay..dulu sampai tak tido malam study sebab study last minute kan..hehe

insyaALLAH aku akn terus berusaha dan berusaha lagi..aku tak nak main main dah..nak lebih serius dalam mencapai kejayaan..aku nak konvo nanti dengan gelaran graduan first class gitewww.hehe..

korang,doakan sue tau!same samelah kita berusaha capai kejayaan kita bersama..tak sabar sangat abes belajar,nak kerja.nak kumpul duit banyak banyak then kawen!ok gedik!hehe




Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

Saya Doakan Awak Bahagia...

salam semua...
^_^

Baru lepas dengar kabar berita yang si dia dah nak bertunang..alhamdulillah..dah sampai jodohnya.kalau dulu,dia tak henti henti cuba memikat hati ini dan setiap masa melafazkan kata kata cinta..tapi awak,maafkan saya..saya sudah ada yang punya dan saya hanya menganggap awak tidak lebih dari seorang teman biasa..

mungkin die sudah putus asa dan penat mengharapkan bulan jatuh ke riba kan??sebab tue die cari pompuan lain.hehe..tak delah,ini semua ketentuan ALLAH..dah tidak ada jodoh diantara kita maka itu ALLAH telah menganugerahkan wanita lain untuk menjadi permaisuri di hati awak..yer,awak memang baik..awak punya harta,rupa dan segalanya..tapi tidak sanggup hati ini untuk menduakan cinta yang sudah lama saya jalinkan.tak mungkin saya tinggal dia hanya kerana awak.dia nyawa saya..saya akui,semua gadis berebut ingin berdampingan dengan awak.tapi,biarlah kita teruskan perhubungan ini sebagai seorang teman tapi mesra sahaja.oh,alangkah beruntungnya gadis yang bakal kamu sunting nanti..jaga dia elok elok yer..sememangnya,ini semua sudah ketentuan..kita ada jalan hidup masing masing..


hey awak,ada lagu untuk awak!
baby baby jangan kau marah sebab ku tolak,
ku tahu kamu handsome,ku percaya kau baik,
ku pasti yakin ada wanita yang tertarik.
baby baby jangan kau dendam sebab ku enggan,
bercinta aku mahu tapi bukan denganmu,
ku sudah ada satu kekasih yang menunggu..


hehe.tue die!rosak lagu Aliff Satar.teringat dulu dulu awak asyik puji suara saya cedappp macam Siti.tue pon saya rase sebab awak nak amek hati saya sebab awak tahu saya peminat Siti kan..hehe


apa apa pun,saya hargai perasaan yang pernah wujud dalam hati awak dulu..saya suka bila awak berusaha untuk memikat saya..pelbagai cara awak lakukan untuk pastikan cinta awak terbalas walaupun kadang kala terbit rasa lucu dan tak selesa..awak terlampau baik layan saya.thanks for everything..saya takkan lupakannya.tapi,maafkan saya kerana menolak cinta awak..saya yakin yang si dia yang bakal menjadi tunangan awak mampu membahagiakan awak..mampu memberi segalanya lebih daripada saya mampu beri kepada awak dan mugkin dia lebih baik dari saya..insyaallah.

saya akan sentiasa doakan awak..jadilah seorang suami yang bertanggungjawab dan bapa yang baik kepada anak anak awak nanti..cuma satu pinta saya,jangan lupakan hubungan yang pernah terjalin antara kita walaupun ianya adalah sekadar seorang sahabat..saya sayang awak..

tolong doakan saya pon akan sampai jodoh cepat cepat macam awak jugak sebab saya jeles..hehe

Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

Salam Maulidur Rasul

assalamualaikum...
Salam Maulidur Rasul 1433H buat sahabat sahabat Islam semua...

Mualidur Rasul ini ialah hari bersejarah keputeraan Nabi muhammad S.A.W.Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada hari Isnin(Dari Hadith riwayat Muslim,8/25),12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh ALLAH S.W.T. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi.

maulidur rasul
Oleh itu,sama sama lah kita memperbnyakkan selawat ke atas rasul junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W..banyak pahalanya.. semoga hari ini lebih baik dari semalam dan diberkati serta dilimpahi hidayah Allah S.W.T selalu hendaknya..amin..

wahai sahabat semua..janganlah kamu mengaku cintakan Rasulullah andai sunnah baginda ditinggalkan,janganlah kamu mengaku rindukan Rasulullah andai hanya mengingati baginda pada hari kelahirannya..jangan mengaku sayangkan Rasulullah andai tidak mengamalkan ajarannya,jangan mimpi untuk mendapat syafaat Rasulullah andai nama baginda berat untuk disebut dan untuk berselawat ke atasnya..Ya ALLAH..sampaikan rasa sayang,kasih dan rinduku pada kekasihmu YA ALLAH..

SALAM MAULIDUR RASUL 1433H..

Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

Ekspedisi Mendaki Bukit Cinta..

salam^_^

Hai semuanya,sihat enggak??gue harap kalian semua sihat sihat aja ya.(eh,tetiba keluar indon)hehe

korang,pagi tadi sue & the geng pergi mendaki bukit tau.bukan bukit Broga Hills ke ape tapi Bukit Cinta!!bukit ni terletak di Universiti Malaya.sweet kan nama bukit tue??hehe.orang bagi nama bukit tue sebagai "Bukit Cinta" sebab bukit tersebut dijadikan sebagai tempat untuk student student UM yang sedang hangat bercinta untuk berasmara kat atas bukit tue.huhu.Bukit ni  bukit buatan manusia..simen semuanya dan untuk naik kepuncak bukit tue,kenalah mendaki tangga tangga..

aku first time kot pergi ke bukit tue even dah 2 tahun kat UM kan..yela,asyik busy jer..lagipon pakwe takde kat sini nak berasmaradana kat Bukit Cinta tue.haha,tapi kalau pakwe aku ajak kesana pon,sumpah aku tak kan ikut die!penat giler kOt untuk sampai ke atas tue..sampai atas conform busuk habes tubuh badan ngan peluh peluh..nak dating,mesti kena wangi,cantik cantik kan..hehe

ok,so bila beramai ramai beriadah macam ni,agak seronokla kan..bukannya selalu...pastue conform la amek gambar banyak banyak kan..nak tengok tak??ok,meh meh..

 ni la Bukit Cinta tue.tinggi kan??


muka semangat sebelum mendaki.yela,tak penat lagi kan

 ok,get ready


 rehat dulu hilangkan penat


tertonggeng tonggeng dah.hee 



 terjumpa anak kala jengking






 finally!dah sampai ke puncak!yeayh!

                                                                
          muka penat tapi bangga berjaya jugak sampai.ow yeayyhh!
                                                          
 nampak pemandangan kota raya KL.




 okay,nak turun dah..



dah selamat sampai ke bawah.hee

ok dah,tue jer!best giler tapi sumpah taknak pergi dah!huhu.penat giler kot!tue belum daki Gunung everest lagi kan??haha!sekarang da habes sakit sakit urat,,dah lenguh lenguh badan tapi dah rase macam kurus sikit!haha



Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

speechless



#h%7^@0=m$#@!!
ok..malas nak cakap apa.heee~

Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

Maksud pemberian/hadiah lelaki kepada perempuan




BERIKUT ADALAH MAKSUD PEMBERIAN/HADIAH LELAKI KPD PEREMPUAN

✔ JAM TANGAN → Tanda mengingati setiap masa dan waktu
✔ CINCIN → Tanda ikatan kasih yang abadi
✔ GELANG → Tanda mesra
✔ RANTAI LEHER → Ikatan cinta yang perlu perhatian
✔ SUBANG → Tanda penghargaan dan penghormatan
✔ KASUT → Sentiasa mengambil berat/prihatin
✔ PAKAIAN/KAIN → Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu
✔ PAYUNG → Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi
✔ MINYAK WANGI → Tanda cinta
✔ BINGKAI GAMBAR → Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan
✔ BUKU → Bersifat terbuka dan bertolak ansur
✔ BUNGA → Tanda perkenalan dan tanda sayang
✔ COKLAT → Semanis cintamu
✔ LAGU/CD/KAD UCAPAN → Mengabadikan cinta dan kenangan
✔ SEJADAH DAN AL-QURAN → Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat
✔ HANDPHONE → Tandanya kau jangan lari dari ku!!!! Akan ku mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup)


#by the way,aku tengah nanti nanti kan si dia bagi hadiah ipad kat aku..tue baru tandanya dia betul betul sayang kat aku..hehe.takleh bagi ipad,iphone 4 pun jadi lahhhh:P




Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

Kembar Malang

hai peeps!
^_^

ok,mesti korang nak tergelak tengok gambar ni!huhu



haha!kembar enam..comel,cute kan??gerammmmmm nak cubitttt..hee
1 family,1 muka,1 Malaysia gitewwww..

yang pling penting semua pkai cermin mata dan pling comel si pengantin tue..haha!

p/s:aku wondering sama ada diorang sama jantina /tak..haha!dengan misai janggut bagai..adehhh!



Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...