My Beloved Followers

Salam Maulidur Rasul

assalamualaikum...
Salam Maulidur Rasul 1433H buat sahabat sahabat Islam semua...

Mualidur Rasul ini ialah hari bersejarah keputeraan Nabi muhammad S.A.W.Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada hari Isnin(Dari Hadith riwayat Muslim,8/25),12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh ALLAH S.W.T. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi.

maulidur rasul
Oleh itu,sama sama lah kita memperbnyakkan selawat ke atas rasul junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W..banyak pahalanya.. semoga hari ini lebih baik dari semalam dan diberkati serta dilimpahi hidayah Allah S.W.T selalu hendaknya..amin..

wahai sahabat semua..janganlah kamu mengaku cintakan Rasulullah andai sunnah baginda ditinggalkan,janganlah kamu mengaku rindukan Rasulullah andai hanya mengingati baginda pada hari kelahirannya..jangan mengaku sayangkan Rasulullah andai tidak mengamalkan ajarannya,jangan mimpi untuk mendapat syafaat Rasulullah andai nama baginda berat untuk disebut dan untuk berselawat ke atasnya..Ya ALLAH..sampaikan rasa sayang,kasih dan rinduku pada kekasihmu YA ALLAH..

SALAM MAULIDUR RASUL 1433H..

Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

5 comments:

Lamanusangku said...

thnks sue.. salam maulidurrasul jugak =)

fa said...

salam maulidur rasul juga ^^

IMANSHAH said...

salam maulidurr rasul..selamat bercuti

AYIE ABAS said...

untungnya kita jadi ummat baginda SAW..diharamkn ummat nabi2 terdahulu masuk syurga sebelum ummat Muhammad SAW memasukinya terlebih dahulu. ^__^

salam maulidur rasul 1433H

puteri.dyne94 said...

salam maulidur rasul gak ea.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...