My Beloved Followers

Cyg my Beyuk!!!umuahhh!

salam semua..
update blog dikala diri dah takde mood nk ngadap asaimen!

Memandangkan esok malam dah nak balik kampung,semua asaimen malam ni tak siap satu pon!haha!hati,kepala otak dah ada kat kampong,hanya jasad je kat sini..yuhuuu..xsabar kot!cuti midsem seminggu!class besok pon ase nk skip jer!haha

bila time kemas kemas barang untuk pulang ke desa tercinta esok,sayu hati tetiba bila terpandang peneman tidurku "Si Beyuk"..diala yang menemani aku tido malam malam..kalau takde dia memang takleh tido..bila nak tido,mesti kena peluk dia,gotel gotel telinga dia(telinga ok) sampai la aku terlelap..hehe..


hye,name caye Beyuk..comey x caye??hehe

hehe...ni la beyuk kesayangan aku...comel,gemuk,bulat macam aku jugak!hehe.erm,kenape aku ckp tetiba sayu tadi sebab dah fikir terpaksa tinggal dia sorang sorang kat kolej esok..nak bawak Beyuk balik,tapi barang terlampau banyak la Beyukkkk..dah la balik dengan bus..cory eaaa Beyukkkk..jaga diri baik baik..jangan g memanjat,bergayut kat mane mane.hee~

xpela,bila balik cuti kt kampung ni,nak tido ngan my mum pulak..pengganti beyukk..hehe..jangan jeles,jangan sedih beyukkkk tw.


kekadang aku wondering,bila aku dah kawen nanti,boleh ke tak aku berpisah ngan Beyukkkk..xkanla nak berkepit ngan Beyuk tiap tiap malam lagi kan??larilaaa laki aku nanti!haha!LOL!

ok,stop merapu meraban..dah larut malam dah.jom Beyukkkkk,kito titooooowww..nite olls!






Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

Cik Sue join nasyid...hehe.

assalamualaikum!

korang,percaya atau tak,sue join nasyid tau..hehe..nampak jer brutal macam ni,tapi dalam hati ada iman..hehe.alhamdulillah..takdelah,sue involved dalam bidang nasyid ni sebab nak pastikan dapat stay kolej..tue jer!hehe..

tapi kalau baru baru terlibat dalam bidang nasyid ni,mula mula tue just untuk stay kolej punyer pasal,tapi bila lama lama tue,seriusly rasa seronok..nasyid ni bukan just kena sopan,nerd,alim jer tapi banyak benda yang boleh dipelajari dan ianya merupakan sesuatu yang agak unik..yela,ada gaya gaya yang menarik,baju yang cantik cantik,make up vogue2,suara yang pelbagai,irama yang indah dan paling penting tujuan utamanya adalah untuk berdakwah dengan menyampaikan nasihat,memberi pedoman kepada si pendengar dan sebagainya..

aku ni yang amat minat menyanyi,memang agak sesuaila join..kalau bukan jadi solo pon,jadi awak awak kat belakang sebagai suara harmoni pon jadila..hee..
yang paling penting,dengan penglibatan dalam dunia nasyid ni sedikit sebanyak dapat merubah diri aku ke arah yang lebih baik,mengingatkan aku apa yang baik apa yang buruk dengan menghayati isi isi lagu yang disampaikan dan sebagainyalah..
actually,ni bukan first time aku join nasyid..zaman sekolah rendah,menengah dulu dah pernah.,tadika pon dah start join dah..hee.solo kot!haha

aku join Kumpulan Nasyid "Suara Gemilang" Kolej Kediaman Tun Syed Zahiruddin Universiti Malaya..alhamdulillah,group kami banyak menyertai even even luar dan ada jugak mendapat undangan show..kami sekarang agak bergiat aktif dalam memperkenalkan "Suara Gemilang" di dunia nasyid..


ni antara gambar gambar kenangan semasa terlibat dengan Festival Seni U.Malaya baru baru ini..








kalau nak dengar lagu lagu or nak tengok show show kami boleh la tengok di YouTube ok..search aje "Suara Gemilang"  dan kalau sapa sape berminat nak undang kami buat show ke ape ke dialu alukan..harga boleh dirunding..kami ni takde lah demand sangat..hehehe..dan harap kalau ada pertandingan yang dianjurkan mane mane pihak mohon bagitahu sebab kami nak join...hehe



Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

assalamualaikum..
hai geng!sihat??harap harap sihatlah yer..


sekarang asyik tak berapa nak aktif jer kat blog ni.hee~sangat busy!so macam dah kurang   tahu perkembangan,gosip gosip sahabat sahabat blogger yang disayangi sekalian.hehe.
guys,i miss u a lot!

korang..cer tengok sekarang style tudung yang terbaru apa??tudung bawal kan??hah,tue dia,dah timbul balik dah..kalau dulu..dah macam tak ramai yang pakai,so sekarang,pakai bawal dah jadi satu trend!seriusly,tudung bawal ni tak lapuk dek zaman..canti pulak tue bila dipakai,anggun jer kan..
selendang,shawls,pashmina bagai  dah terperap je dalam almari..setambun hah..dah tak berapa gemar nak pakai dah..hehe

ok,aku amatlah tertarik dengan the most fomous tudung bawal sekarang iatu tudung bawal AidiJuma iatu cetusan dari idea Datin Norjuma...cantik-cantik koleksi die..aku apa lagi..grab terus!hehe..insyaaALLAH weekend ni nak g shopping lagi..


macam macam pattern ada..so go and get it dear!pergi jer kat kiosk kiosk AJ tak pon kalau dah malas sangat,shopping jer online.zaman sekarang,semuanya dijari anda!hehe...kalau nak usha dengan lebih lanjut lagi or berminat nak order,bolehlaaa tengok tengok SINI..
(ecece,cam promoter AidiJuma lak)..hehe


Erm,AidiJuma dah satu hal..sekarang ada jugak tudung bawal yang 1tone la,2 tone la..pelangi,corak corak bagai.adeh,tak larat den nak ikut semua style ni..hehe.semua awesome!selesa pulak tue bila pakai..

ni antara yang aku dah grab menerusi online jer!hehe..(sekarang dah pokai!)





erm,kalau nak lebih stylish cara pakai tudung pulak,kat YOUTUBE berlambak..tengoklah.macam macam gaya tudung orang pakai sekarang.tapi wahai sahabat ingat,nak bergaya sekalipon,yang penting sekali aurat tue tutup..jangan ade yang terdedah sana sini lak..tutupla mane mane part yang diwajibkan tutup..ingat,aurat satu tuntutan yang harus kita jaga...bertudunglah dengan cara yang betul..

sekarang aku tengah berjinak jinak dengan perniagaan tudung..buat kecik kecik jer dulu.taknaklah sekadar suka beli,pakai jer kan..nak la pandai cari duit lebih sikit..hehe...doakan sue yer!umuahh!


Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

SELAMAT HARI WANITA

salam semua...
salam 1 Malaysia

agak lama tak updated blog greeny ni..agak busy sekarang sampai xde mase..hari ni berkesempatan godek godek blog jap sebab free cikit..hehe..

tadi online online FB,skodeng skodeng blog kawan blogger yang lain, ramai yang post status wish pasal Hari Wanita..so,aku baru teringat yang hari ni 8Mac iatu Hari Wanita sedunia..tengok,betapa tak concernnya aku walaupun sebagai seorang wanita..lelaki apatah lagi kan..hehe.pakwe takde pulak nak wish bagai..biarlah,tak kuasa nak merajuk..bukan penting pon..

okay,dikesempatan ini,sue nak ucapkan SELAMAT HARI WANITA kepada semua wanita diseluruh dunia,eh..seluruh Malaysia jelah..macam lah seluruh dunia baca blog kau sue!!hehe..ok,tak kiralah apa bangsa,agama,kaum atau umur sekalipon..selamat hari wanita.jadilah wanita yang kuat dan tabah menempuhi segala cabaran dunia..capailah kejayaan,kecapilah kebahagiaan..kepada wanita muslim,jadilah wanita yang sentiasa cantik dimata ALLAH S.W.T..

*tengah updated blog sambil layan lagu Aku Wanita by Siti Nurhaliza..feeling kot.hee~




Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...