My Beloved Followers

Cik Sue join nasyid...hehe.

assalamualaikum!

korang,percaya atau tak,sue join nasyid tau..hehe..nampak jer brutal macam ni,tapi dalam hati ada iman..hehe.alhamdulillah..takdelah,sue involved dalam bidang nasyid ni sebab nak pastikan dapat stay kolej..tue jer!hehe..

tapi kalau baru baru terlibat dalam bidang nasyid ni,mula mula tue just untuk stay kolej punyer pasal,tapi bila lama lama tue,seriusly rasa seronok..nasyid ni bukan just kena sopan,nerd,alim jer tapi banyak benda yang boleh dipelajari dan ianya merupakan sesuatu yang agak unik..yela,ada gaya gaya yang menarik,baju yang cantik cantik,make up vogue2,suara yang pelbagai,irama yang indah dan paling penting tujuan utamanya adalah untuk berdakwah dengan menyampaikan nasihat,memberi pedoman kepada si pendengar dan sebagainya..

aku ni yang amat minat menyanyi,memang agak sesuaila join..kalau bukan jadi solo pon,jadi awak awak kat belakang sebagai suara harmoni pon jadila..hee..
yang paling penting,dengan penglibatan dalam dunia nasyid ni sedikit sebanyak dapat merubah diri aku ke arah yang lebih baik,mengingatkan aku apa yang baik apa yang buruk dengan menghayati isi isi lagu yang disampaikan dan sebagainyalah..
actually,ni bukan first time aku join nasyid..zaman sekolah rendah,menengah dulu dah pernah.,tadika pon dah start join dah..hee.solo kot!haha

aku join Kumpulan Nasyid "Suara Gemilang" Kolej Kediaman Tun Syed Zahiruddin Universiti Malaya..alhamdulillah,group kami banyak menyertai even even luar dan ada jugak mendapat undangan show..kami sekarang agak bergiat aktif dalam memperkenalkan "Suara Gemilang" di dunia nasyid..


ni antara gambar gambar kenangan semasa terlibat dengan Festival Seni U.Malaya baru baru ini..








kalau nak dengar lagu lagu or nak tengok show show kami boleh la tengok di YouTube ok..search aje "Suara Gemilang"  dan kalau sapa sape berminat nak undang kami buat show ke ape ke dialu alukan..harga boleh dirunding..kami ni takde lah demand sangat..hehehe..dan harap kalau ada pertandingan yang dianjurkan mane mane pihak mohon bagitahu sebab kami nak join...hehe



Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

9 comments:

Cik tikah said...

wah! mesti suara sedap ni. hehe.. kuning menyerlah baju!

shark said...

wahhh cantik dress ..kuning gitu..:)

nur fadhilah said...

^^ dlu skola mngah dila pun nasyid.. huhuu

nur fatinah mohammad shariff said...

wahh. best.
dulu fatien wakil nasyig kat sekolah.
kat sekolah menengah jela. haha.
sekarang pencen :D

terima kasih sudi follow :)

nasir hamzah said...

wah, ni bukan kumpulan nasyid yg biasa2 ni.. good luck sue..

ecadwinkyasha said...

wahh,kena terjah dkt utube ne.muahahaha :D

Cik Puan Muda Umi said...

wow,meletop gitu..hehe..mesti suara sedap nih...:)

Mimi Suke Cupcakee said...

awak student UM ke ? sama dgn putera remaja la nie...

soooooour said...

bg link utube..nak tngk la...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...