My Beloved Followers

La Tahzan..

assalamualaikum!


saat yang sangat medebarkan tadi bila ramai rakyat Malaysia turut merasai gegaran gempa bumi yang berlaku di Acheh.aku pon tidak ketinggalan rasa cemasnya walaupun tak rase gegaran tue.tapi bila tengok facebook,blog,twitter penuh dok citer pasal tsunami bakal datang lagi,aku takut.amaran Tsunami pun dah dikeluarkan.aku terus cepat cepat amek wuduk solat hajat dan berdoa pada ALLAH moga lindungi kita semua dan jauhkan dari malapetaka.

Alhamdulillah,sumber berita memaklumkan yang amaran tsunami petang tadi dah ditarik balik.But please be careful especially yang berdekatan dengan pantai tue tau,take care yourself!mungkin ALLAH mendengar berjuta rintihan doa umat Islam di dunia ni..terima kasih ya ALLAH..La Tahzan,selagi kita ingatkan dia,dia akan lindungi kita.insyaallah.jangan time susah dan cemas camni jer baru nak ingat ALLAH yer..

orang yang melakukan maksiat akan merasa miskin dalam kekayaannya, merasa sempit dalam kelapangannya dan merasa sunyi dalam kesibukan walaupun dikelilingi orang yang memuji dan memujanya.Dia kehilangan ketenangan dan ketenteraman hidup,hatinya gelisah,batinnya tersiksa,makanan yang dimakan tidak terasa kelazatannya.malah dimana sahaja ia berada,dia tidak dapat menikmati indahnya hidup ini.oleh itu,jom kita bersihkan diri dari segala dosa.banyakkan istighfar mohon kepada ALLAH.Bergegar bumi baru sedikit,kita dah takut...bagaimana dengan segala goncangan pada hari khiamat??bagaimana pula dengan azab ALLAH pada yang bergelumang dengan dosa?YA ALLAH..sesungguhnya tak dapat aku bayangkan..insafilah diri kita,jauhilah diri dari maksiat..marilah kita perbanyakkan ibadat kerana hidup kita didunia tidak lama.

same same kita panjatkan doa.Ya ALLAH,ampunilah segala dosa kami.jauhilah kami dari segala bencana..


Selamat Malam semua.Tidur Lena ya!=)









Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

7 comments:

arzman angah said...

follow:)
http://hazman-arzman93.blogspot.com

Azhafizah[フィザ] said...

Ya Allah,lindungilah hamba hamba mu ini dari bencana.

fyzaishak said...

teruskan berdoa setiap masa :)

♥ siKechekMessy ♥ said...

betol-betol,
kat shah alam pun sama jugak rasa,
nice entry awak :)
dah follow awak jugak ,
nice blog sweetie :D

Suriana Abdul Rahman said...

semoga mereka xapa2 la kan..
da follow u..^_^

IFAH♥ said...

mungkin ini semua berlaku ada hikmah dan juga sebabnya..
semoga kita semua selamat di dunia dan akhirat...amienn..

Syairah Suhaimi said...

=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...