My Beloved Followers

Lu Fikir Lah Sendiri..

Assalamualaikum!
entri ini ditulis dikala bulan mengambang,so haruslah untuk aku updated pasal hati,perasaan,cinta bagai ni kan.haha!

ok,macam biasalah sebelum tido,setiap pasangan yang sedang hangat bercinta mestilah melepaskan 
rindu dendam yang terkesumat dihati kan?ecece.itu aku la,orang lain pon same jer rasenya.huhu.yela,dengar suara si pengarang jantung,manje-manje dulu,gegurau dulu baru boleh boleh tido lena kan?Euww,gedik gitewwwww!last-last gaduh,merajuk!haha

semalam kami berborak-borak,bergayut berjam-jam sebelum masing-masing tunggu mata terbongkang sambil mulut ternganga,aku diberi soalan cepumas dari dia.si dia bertanya kat aku..

Si Dia : cinta dan hidup senang,mane lagi awak pilih??
aku : saya pilih hidup senang.(dengan pantas dan selambanyer aku jawab)jahat kan?haha
Si Dia : ok,maksudnya,kalau kehidupan saya susah,tak senang nanti,awak akan tinggalkan cinta hati awak ni dan tak akan kawen dengan saya?
aku : rasenyer macam tue la kot.
Si Dia : tapi kenape?dengan tak de duit,dengan hidup susah,kite tak boleh bahagia,tak boleh kawen?
aku : awak,bukan macam tue.saya rela hidup susah dengan awak,kalau kena makan pasir sekalipon saya sanggup,tapi saya takkan biarkan anak-anak saya nanti rase sikiiiit pon kesusahan yang telah mama dan papa die rase sebelum ni.so,kalau saya rase awak tak mampu,saya rela lepaskan awak pergi wahai si cinta sebab saya nak beranak ramai-ramai dan bagi kehidupan yang senang pada anak-anak saya.so,kalau gaji awak nanti bukan 5k keatas,jangan mimpi dapat saya!lu fikirlah sendiri..

si dia terus merajuk,dan aku terpaksa la jenuh memujuk!haha

jahat ke,kejam ke aku?normal lah kan.tak nak kesusahan dan inginkan kesenangan.masa hidup berdua takpelah lagi,tapi bila dah ade anak 3 4 orang camne nak survive kalau pendapatan ciput jer.pampers,susu,babysitter sorang anak pon dah beribu..mane nak bayar kereta lagi,tak kan nak naik moto jer bila anak dah berduyun,mane nak bayar bil air,api,nak bagi duit kat parents lagi..matiiii oiiii(macam-macam aku dah fikir kan?jauh sangat imaginasi.haha!)tak sabar nak kawen kot!:P
mata duitan ke aku ni?huhu.yer,zaman sekarang memang memerlukan pengamalan  cinta berasaskan "duitan".poket penuh,bahagialah..kalau abuk pon tarak,deritalah..

--->actually aku saje jer nak spoil mood die,nak kasi die tercabar sikit dengan kata-kata aku..biar die berusaha dengan lebih gigih lagi untuk capai kejayaan,kesenangan..untuk masa depan kami jugak nanti kan?.hehe












Dengan ikhlas,
Si Mata Duitan yang berhati penyayang!haha













Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

6 comments:

nur fatinah mohammad shariff said...

errr. tolong ajar saya cakap2 camtuu boleh ? heee :D

okayy. sekarang dah boleh panggil tok kadi. kite kawen sekarang. haha :P

Yana Libra said...

ada betulnye jugak~

Cik Puan Muda Umi said...

btol btol..kita idup susah takpe,tpi jgn bgi anak2 kita idup susah..:)

Farah Syairah said...

agreed

Farah Syairah said...

agreed

Eera Shera said...

betul jugak..kos hidup makin meningkat..tp kejam la ayat tu haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...