My Beloved Followers

Bandung,wait for me ^_^

assalamualaikum..


alhamdulillah,aku ditawarkan untuk mengikuti program pertukaran pelajar atau lebih dikenali sebagai program "Outbond" di Universitas Padjadjaran yang terletak di Bandung, Indonesia.Teruja,happy,tak sabar and at the same time,aku takut dan sedih.takut bila bayangkan kehidupan yang bakal aku tempuhi kat sane nanti,boleh survive atau tak kat sane.dengan bulan puasa lagi..adoi,pasti aku bakal merindui kuih akok,onde-onde,dan juadah-juadah best di Malaysia mase bulan Ramadhan yang pastinya tidak akan ada kat sana..erm,takut if ade bencana ape-ape yang tak di ingini.nauzubillah..sedih bila terpaksa berjauhan dengan family dan orang-orang yang tersayang.tak tahu lah aku kuat ke tak.huhu.mula-mula aku dapat tawaran ni,seriusly aku dalam dilema.tak tahu nak terima offer ni atau tak.kalau pergi dapat ilmu dan pengalaman,kalau tak pergi rugi pulakk kan..peluang dah datang,so memang rugi besar kalau tak grab.dan alhamdulillah,aku dah buat keputusan untuk pergi.family,my boyfie dan rakan-rakan banyak bagi dorongan dan suruh aku pergi.thanks olls walaupun pada mulanya mak tersayang dan si jantung hatiku berat nak lepaskan aku pergi..macam -macam diorang bakal risau nanti..tapi bila dah lame-lame,diorang okay dan think positif..mereka benarkan aku pergi.insyaallah,aku akan jaga diri dan kelakuan aku baik-baik kat sana.




family aku,sanak saudara,rakan-rakan dah pesan macam-macam suruh shopping kat sana.almaklumla Bandung tue syurga beli belah kan.diorang suh beli itu la,beli ini la.amboi amboi amboi!banyak cantik.bak duit lah.haha.no money no order!hehe

insyaallah,awal Julai nanti aku akan bertolak ke sana dan jadi cewek indonesia la pulak sekejap.hehe.mintak-mintak dapat jumpa Ricky dalam Sinetron Nada Cinta tue.gua minat gila sama dia!huhu.tak dapat jumpa Ricky,dapat jumpa Randy Pangalila pon jadilah!nak heret dia balik Malaysia.LOL!


sekarang agak busy uruskan persiapan untuk pergi kesana.macam-macam kena buat & prepare dari sekarang sebab dah tak lame dah and the most important preparation adalah dari segi mental dan fizikal..

korang,doakan sue nanti ok..semoga pengalaman dan ilmu yang sue dapat memberi 1001 makna dalam hidup sue dan dapat mematangkan lagi insan yang bernama SULIANA BINTI AMRAN ni.hehe.semoga perjalanan dan kehidupanku disana dipermudahkan serta diberkati.amin..




Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

10 comments:

feeza said...

bestnyaaa!!!!

btw,amik kos ape?

NOOR FATIN said...

bestnyaa!! jauh perjalanan luas pemandangan. hehehe

cari cowok2 indon sih :P :P

Balqis Azhar said...

selamat berjaya !

taslimsajahselalubegitu said...

Buat adiku suliana amran. Menurut abe sih bagusnya pergi. Pengalaman dan ilmu akan bertambah, masalah makan bandung juga tempat yang tepat untuk wisata kuliner. Sekarang ambil conto saja abe, kenapa bisa hidup dg selamat di malaysia, di serawak 2 tahun di kelantan 3 tahin. Hidup dan mati hanya allah yang tahu. Karena manusia hanya mahluk ciptaannya. Goo to bandung west java. (hayuh atuh urang ka bandung, sakantenan amengan)

taslimsajahselalubegitu said...

Buat adiku suliana amran. Menurut abe sih bagusnya pergi. Pengalaman dan ilmu akan bertambah, masalah makan bandung juga tempat yang tepat untuk wisata kuliner. Sekarang ambil conto saja abe, kenapa bisa hidup dg selamat di malaysia, di serawak 2 tahun di kelantan 3 tahin. Hidup dan mati hanya allah yang tahu. Karena manusia hanya mahluk ciptaannya. Goo to bandung west java. (hayuh atuh urang ka bandung, sakantenan amengan)

Farah Syairah said...

Tahniah... tumpang Gembira. =)

Yana Libra said...

bestnye~~ moga semuanya selamat ye~ ;D

Yana Libra said...

bestnye~~ moga semuanya selamat ye~ ;D

Puteri Diyana said...

waahhh!
congrate sis!
hebak laa sis nie..heee :D
hrp2 nti akk dpt laa jmpe ricky 2.hee :D

jdi awek indon laa nti akk :D

Jebat said...

wah best nyer bandung wak...bila lah saya nak p sana... =)

kalau awk ada masa nanti layarilah Blog saya di http://www.pendekarmontel.blogspot.com

terima kasih awk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...