My Beloved Followers

makan-makan time

assalamualaikum.. 

hari ni baru ada mase terluang untuk  update blog..yelah,weekend kan..takde kerja nak buat.so, bila dah ada mase ni, nak ceritalah pasal last week punyer story,tak basi lagi kot ceta ni.hehe..sempena berakhirnya bulan syawal yg mulia hari tue, aku n the geng ni buatlah jamuan makan sikit-sikit.kebetulan pula, aku dan member aku si Ruhil tue baru sahaja menyambut ulang tahun kelahiran yang ke 15 tahun.haha.so, wajiblah diorang kena celebrated kan!














eh, macam terlebih banyak pulak upload..tadi nak tunjuk cikit-cikit jer..haha.tapi takpelah.ape ape pon, kami sangat happy hari tue dan terlampau kenyang sebab makan terlampau banyak.haha.thanks gegirl semua..syg korang!umuahh!


Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

Insomnia Melanda Aku..

Assalamualaikum...

ya allah,stress sangat bila badan penat tapi mata tak boleh tido..macam tue lah yang aku alami tiap-tiap malam sekarang.seksa sangat.adakah aku sedang mengalami "Insomnia" iatu gangguan tidur waktu malam..yes,i am ! bila aku cuba search dalam internet,memang sah!penyakit ni boleh bawak giler tau..
yang effect nye belah siang la..asyik tak bermaya jer,pergi kelas pon mengantuk..

aku dah memang tak boleh buat ape dah.baring sane tak kena,sini tak kena..then,try search kat tenet mane tahu ada  info yyang boleh membantu..search punyer search,aku jumpa ni.! moga ini dapat membantu aku..

Pesakit tak boleh tidur malam eloklah:

1) Jangan minum kopi dan teh langsung

2) Jangan tidur siang

3) Pakai minyak wangi di pakaian dan 32 point di tubuh badan

4) Minum yogurt dan susu selepas Maghrib dan Isyak BANYAK2!

5) Amalkan ayat 11 Surah al Kahfi selepas Solat Isyak. Sila tutup telinga dengan penutup telinga atau bantal kerana tidur ada kaitan dengan telinga.... " fa darabna ala azanihim fil kahfi sinina adada.." Sila tengok maksudnya.... surah al kahfi ayat 11.

6) Selepas Isyak BERNIAT untuk terus tidur.

7) Jangan biasakan tabiat tengok cd / TV / main internet /FB / borak kosong lepas isyak sampai pagi,, 

akanku amalkannya...Ya Allah,bantulah hambamu  yang tak boleh pejamkan mata ni.Kau lenakanlah malam-malamku.kau berikanlah kesihatan yang sempurna kepadaku.
tahap kritikal dah aku rase ni..sampai bawah mata dah lebam-lebam kehitaman..kepala rase berat sampai pening teramat sangat!

anyone yang ade tips atau tahu cara nak menghadapi masalah ni boleh la share dengan saya..saya amat memerlukan dan menghargainya..thanks!


Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

Rumah Terbuka Terakhir...

amboi,macam same pulak tajuk entri aku hari ni dengan tajuk entri Ben Ashari tue kan?hehe.lantaklah,dia kisah dia,aku kisah aku..okey,tadi aku menghadiri rumah terbuka terakhir untuk syawal pada tahun ini..sedih pulak rase bila dah nak habes bulan syawal ni..rase belum puas meraikan dan menyambut kemeriahan hari raya..entah sempat ketidak untuk aku raikannya pada tahun tahun akan datang..ajal maut ditangan tuhan kan..
(tetiba ayat sedih pulak )

tadi pergi ke open house di Damai Perdana, Cheras..makanan die bukan main banyak lagi..tak larat den nak makan semua.huhu.balik balik terus terbongkang tido kekenyangan..




Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

Ulang Tahun Kelahiranku yang Ke-22 :)

happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me..
(sedap tak suara kite ? ) hehe


saban tahun bila tiba tanggal 12 September, maka bertambahlah usiaku.okey, Di tahun 2012 ini membawa aku ke usia 22 tahun..muda lagi kan?ke dah tua?haha.getting older means getting wiser right?okey, terus terang cakap, banyak banyak hari yang ada, hari ni lah yang paling aku tunggu-tunggu. yelah, setahun hanya tiba sekali jer kan? semua orang tertunggu-tunggu hari ulang tahun mereka.samalah dengan aku.time ni lah nak muhasabah diri, nak ada azam baru la apa lah.hee.semoga aku bertambah matang dalam menempuhi kehidupan ini, semakin tabah, dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki, diberi kerahmatan,kebahagiaan dan semua yang baik-baik belakalah yang aku harapkan.amin ya rabbal alamin..

hari ni excited sangat dapat ucapan-ucapan dari yang tersayang, family, dan kawan-kawan..kalau kat FB tue akau rase dah macam artis dah.tak larat den nak membalasnya.haha.gembira baca ucapan dan doa-doa mereka.thanks olls !terasa diriku begitu berharga.hikhikhik..

tiada yang special sangat pon pada hari jadi ku kali ni..yelah,sibuk sikit almaklumlah semester baru bermula..hadiah dari family dan yang tersayang pun belum lagi aku dapat.akan ku tuntut itu ! huhu.okey, but yang lain cikitnya pada kali ni dimana si dia celebrated my bufday in advance !speechless babe!terkejut dan terharu sangat.tak sangka dia datang rumah bawak kek coklat aiskrim kegemaranku.padahal lagi 4 hari bufday ku tiba,happy sangat.sambut awal awal sebab aku terpaksa pergi universiti dah..btw,thanks and congrats to my darling and my family kerana berjaya mengejutkan aku dan sudi meraikannya.sayang korang semua ketat-ketat !umuah.


:: kek bufday dari yang tercinta.tq darling :) ::

lebih meriah lagi bila tahun ni aku sambut bufday pada hari yang sama dengan roomates kesayanganku, Ruhil Amira..teruja kot bila tahu kami share hari jadi yang sama.hehe.genap 12 malam semalam,masing-masing makes wishes each other.lucu pulak rase..hee.nanti kami nak beli kek upin dan ipin (sue dan ruhil ) hihi,nak celebrated sama sama dengan kawan-kawan kuliah!tak sabarnyerrrr...



sekarang, aku dah pening fikir nak beli ape untuk ibu tersayang..yela,dia yang susah payah melahirkan, menjaga dan mendidik anak dara dia ni kan.takde dia,takde la aku.thank to her.hanya ALLAH yang mampu membalas jasanya..biasanya dihari jadi kite,kite akan terima pelbagai hadiah, pelbagai ucapan kan..so,apa salahnya kite bagi something special kepada ibu kita dan ucap terima kasih dan mohon ampun padanya sebagai tanda kita sebagai anak menghargai jasanya kan?

Lastly, sempena ulang tahun kelahiranku ini, aku meletak beberapa harapan. harapan itu hanya ku pohon pada yang Maha Esa iatu mohon dipanjangkan usia ku agar aku dapat merasai lagi nikmat kehidupan ini , mohon supaya diberi kesihatan yang baik untuk aku menjalani ibadatNya dengan sempurna, diberi ketabahan untukku menuntut ilmu dijalan keredhaanmu, diberi kebahagian yang berpanjangan bersama keluarga dan orang-orang tersayang.
Ya Allah, ku mohon ampunkanlah dosa-dosaku, ampunkanlah dosa kedua ibu bapaku, ampunkanlah dosa kekasihku, dosa kawan-kawanku dan seluruh ummat islam didunia ini.Semoga kami semua mendapat hidayah dari Mu Ya Allah !


sweet 22..tapi macam 16 tahun kan?hahahaha


Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

:)

assalamualaikum..

setelah sekian lama aku menghilangkan diri dari dunia maya ini,kini aku kembali lagi.haha!10 September 2012 ,maka bermulalah kehidupan aku sebagai seorang pelajar setelah 3 bulan bercuti menggemukkan diri.huhu.serius gemuk,badan aku naik 5kilo ok!arghh tension.takpe2,sekarang adalah mase yang sesuai untuk aku dapatkan berat badan yang ideal balik.yela,kat kolej kena makan magee jer tiap tiap hari.dok kat sini kena bajet la sikit..huhu.kalau kat rumah takpe lah,asyik makan jer kejenyer..dah tue mak sedia makanan best2 sangat kan..erm,terpakasa la aku merajin rajinkan diri untuk joging petang-petang nanti.xleh asyik nak tido jer.

pejam celik pejam celik dah tahun terakhir aku kat sini..rase macam baru semalam jer masuk UM ni..kejap jer masa berlalu..dah final year ni,kena lebih serius la dalam study,xleh main2 dah..goodluck Suliana..aja aja fighting!dah tak lame dah kau study..tak lame lagi konvo dah.tak sabarnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Terima Kasih sudi baca entry Miss Sue..Komen kamu amat perlu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...